Русия ще се сблъска с последствия, ако използва военните си сили срещу

...
Русия ще се сблъска с последствия, ако използва военните си сили срещу
Коментари Харесай

Шефът на НАТО предупреди Русия да не използва сила срещу Украйна

Русия ще се сблъска с последствия, в случай че употребява военните си сили против Украйна. Това предизвести генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, като изрази терзания по отношение на скупчването на сили на Москва наоколо до границата, осведоми " Франс прес ".

" Ясно е, че ако Русия употребява мощ против Украйна, това ще има цена, това ще има последици ", акцентира той на медийна конференция.

Шефът на алианса означи, че за повторно тази година НАТО следи извънредно скупчване на съветски танкове, артилерия, дронове и електронни системи, както и на войски в бойна подготвеност, по украинската граница.

Столтенберг прикани Русия за усмиряване на ситуацията. " Продължаваме да имаме вяра в смисления разговор, изключително във времена като днешните, добави шефът на НАТО.

Той дефинира дейностите на Русия по украинската граница като необясними и непредизвикани. По думите му не е ясно какви са желанията на Москва, само че при предходни сходни случаи Русия атакува Украйна и завзе Крим.

По-рано украинският министър на защитата Алексей Резников разгласи, че страните от НАТО са уверили управляващите на Украйна в готовността си изпреварващо да подхващат стъпки по отношение на информацията за дейностите на Русия наоколо до нейните граници.

" Увериха ме в безусловна поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в рамките на приетите от интернационалната общественост граници. И ме увериха също, че има доста съществени съвещания сред други сътрудници на страните от алианса и Европейски Съюз по отношение на готовността да подхващат доста решителни стъпки, освен това изпреварващо. Това се отнася и за политически, и за стопански стъпки, и известна помощ за Украйна ", отговори той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР